Skip to content
Mark & energibyggarna logo

En komplett anlÀggningsentreprenör med styrka och stabilitet

Mark & Energibyggarna Àr en stabil partner och arbetsgivare. Verksamheten Àr uppdelad i olika affÀrsomrÄden som i sin tur följer olika konjunktursvÀngningar och projekttyper. Vi kan dessutom bÀttre möta fler bestÀllare med en större bredd.

Gemensamt för all vÄr verksamhet Àr ett orubbligt fokus pÄ vÄra kunder. Genom att verkligen förstÄ vilka förvÀntningar som finns pÄ varje enskilt uppdrag gÄr det ocksÄ att övertrÀffa dem. Bland vÄra största uppdragsgivare mÀrks Trafikverket, Trafikkontoret Göteborg, Göteborg Energi, Mölndals Energi och Vivab. Goda relationer Àr nyckeln till nöjda kunder och för att uppnÄ det krÀvs engagerade medarbetare som fÄr och vill ta ansvar.

Verksamheten

Huvudkontor i Mölndal men superlokala i hela VÀstsverige.

VÄrt huvudkontor ligger i Mölndal men vÄrt arbetsomrÄde och fokus tÀcker VÀstra Götaland, Halland och VÀrmland. Vi vet att utprÀglad lokalkÀnnedom Àr helt avgörande för att kunna skapa kalkyler med hÄllbar lönsamhet. Vi Àr djupt rotade i vÄr region och vi Àr stolta att kalla VÀstsverige vÄr hemmaplan.

VÄra affÀrsomrÄden

Mark & Energibyggarna har en decentraliserad organisation dÀr det alltid Àr nÀra till beslut och engagemang. VÄr verksamhet Àr indelad i sex affÀrsomrÄden: Energi, Infra, Mark, AnlÀggning, Betong samt Interna bolag.

AffÀrsomrÄde

Energi

FjÀrrvÀrme, fjÀrrkyla och el spelar naturligtvis en central roll hos ett företag som kallar sig energibyggare. Inom vÄrt affÀrsomrÄde Energi finns bÄde lÄng erfarenhet och riktigt vass spetskompetens. VÄr starka stÀllning nÀr det gÀller fjÀrrvÀrme ger oss ocksÄ ett försprÄng pÄ den vÀxande marknaden för fjÀrrkyla.

Infra

AffÀrsomrÄde

Infra

VÄrt affÀrsomrÄde för infrastruktur Àr en riktig tillvÀxtraket. Bara nÄgra Är efter starten har verksamheten vuxit till en betydande del av Mark & Energibyggarnas erbjudande. Oavsett om du tar dig fram lÀngs en landsvÀg, motorvÀg eller jÀrnvÀg i VÀstsverige sÄ finns chansen att affÀrsomrÄde Infra gjort det möjligt.

Mark

AffÀrsomrÄde

Mark

Allt börjar med marken. Vad det Àn Àr som ska installeras, byggas eller uppföras mÄste det vila pÄ stark, stabil och hÀlsosam grund. AffÀrsomrÄde Mark hanterar alla typer av markjobb i samband med byggnation av bostÀder, kommersiella fastigheter, industrifastigheter med mera och erbjuder allt frÄn grundlÀggning, vatten och avlopp till finplanering.

AnlÀggning

AffÀrsomrÄde

AnlÀggning

Sedan 2013 har Mark & Energibyggarna varit en kraft att rÀkna med inom anlÀggning i VÀstsverige. Genom Ären har vÄr kompentens och ansvarskÀnsla resulterat i allt fler nöjda uppdragsgivare och en allt starkare stÀllning i regionen. Aldrig förr har vi anlagt sÄ mÄnga gator, torg och spÄrvÀgar pÄ hemmaplan.

AffÀrsomrÄde

Betong

FrÄn och med april 2021 sÄ kommer Mark & Energibyggarna ha ett affÀrsomrÄde med inriktning pÄ betong. Det kommer i huvuddel handla om större infrastrukturarbeten med broar i fokus men Àven andra större betongentreprenader kommer att byggas.

AffÀrsomrÄde

Interna bolag

För att ytterligare kunna erbjuda vÄra kunder en bred bas av tjÀnster och samtidigt en hög teknisk kompetens har vi ett antal specialiserade Internbolag. AffÀrsomrÄdet samordnar specialiserade resurser och kompetenser.